Mindfulkids aan het woord

T. vond dat Lenneke het goed uit kon leggen en ook wat je erbij kon voelen. De juf was fijn, luisterde goed en snapte de kinderen, geeft T. aan.

Moeder T. (jongen van 8 jaar)

 

“Door de lessen van de RelaxAcademie voel ik me rustiger. Ik vind het soms wel moeilijk om het ook echt te doen, maar ik vind de lessen altijd erg fijn.”

Kai, 8 jaar

 

P. heeft het fijn gevonden. Hij vertelde me een keer dat hij zelfs een keer had moeten huilen bij een oefening waarbij hij met zijn adem naar zijn buik moest gaan. Hij voelde zich ineens zo blij dat hij ervan moest huilen, maar hij wist niet waarom, het gebeurde gewoon.

Moeder van P. (jongen van 8 jaar)

 

“Na de kennismakingsles heb ik mama meteen gevraagd of ik ook op mindfulness mocht, zó fijn vond ik het.”

Nina, 6 jaar

 

Ik vond de mindfulness echt superfijn en ontspannend. Het heeft me geholpen bij het beter concentreren en rustig worden. De fijnste oefening was met het krentje; je moest dat die planeet Mars kwam. Dan moesten we alle zintuigen gaan gebruiken: ruiken, voelen en luisteren. Daarna stopte we het krentje in de mond om er op te kauwen. Toen mochten we het doorslikken. Ik heb hiervan geleerd om bewust te worden van wat je eet en voelt. Ook de oefening van het kamertje was erg fijn. Hierbij moesten we ontspannen en denken aan een kamer of huisje waar je jezelf het fijnste in voelt. Je mocht dan alles bedenken, als jij het maar fijn vond. De oefening die ik nu nog het meeste doe is de sharkfin. Dit is een oefening om rustig te worden. Ik vind die heel fijn om te doen als ik bijvoorbeeld boos ben. Het kalmeert me. Mindfulness bij Lenneke is echt een topervaring!

Renée, 11 jaar

 

“Ik vind de lessen van Lenneke altijd heel fijn en geruststellend.”

Bram, 10 jaar

 

 

Ik vond het heel leuk en ik werd er ook rustig van. Ik vond het heel fijn dat er niet te veel kinderen in een groep zitten. En ik vond ook leuk dat we op het einde een spelletje doen. Vroeger kon ik vaak niet goed tot rust komen maar nu lukt dat veel beter. Ik heb op mijn kamer ook mijn eigen mindfulness hoekje. Ik heb er veel van geleerd.

Jolijn, 10 jaar