“Goed onderwijs gaat niet alleen over kennisoverdracht, maar ook over belangrijke waarden, gedrag en de wijze waarop we met onszelf en elkaar omgaan.”

Met aandacht leren:
mINDFULNESS IN DE KLAS

Speciaal voor basisscholen biedt de RelaxAcademie aandachttrainingen aan in de groepen 1 t/m 8. De trainingen bestaan uit 8 lessen die onder schooltijd gegeven worden. De lessen zijn zo ontworpen dat de training in een bestaand schoolprogramma kan worden geïntegreerd. Leerlingen krijgen één keer per week, op een vaste dag en tijd, intensieve mindfulness-lessen van 30 tot 45 minuten. In de lessen staat aandachttraining centraal: het beoefenen van bewuste, gerichte aandacht.

 

WAAROM met aandacht leren?

Veel kinderen en professionals in het onderwijs ervaren stress: de onrust in de klas, gedragsproblemen en het doorlopende gevoel van ‘te veel’ nemen toe, terwijl de broodnodige innerlijke rust afneemt. De RelaxAcademie zorgt voor innerlijke rust én bewuste aandacht. Bewuste aandacht ligt aan de basis van elke vorm van leren. Maar niet alleen het leren wordt positief beïnvloed door aandachttraining. Ook het zelfvertrouwen, de creativiteit, de compassie en het vermogen om op een goede manier taken uit te voeren en problemen op te lossen nemen toe. Het brein komt tot rust, de stressreacties nemen af. Er ontstaat rust. Rust en geconcentreerde aandacht. Daarnaast draagt mindfulness in de klas bij aan een positieve sfeer in de groep.

 

AANDACHTTRAINING op basis van
methode ELINE SNEL

De mindfulness-training (ook wel aandachttraining) in de klas wordt gegeven op basis van de methode ‘Aandacht werkt’ van Eline Snel. Het programma bestaat uit korte verhalen, aandacht- en ademhalingsoefeningen, maar ook beweging- en concentratiespelletjes die bewuste aandacht spelenderwijs deel laten worden van het dagelijks leven.

De aandachttrainingen worden gegeven door Lenneke van de Westelaken, gecertificeerd mindfulness-kindertrainer. Meer weten over onze mindfulness-trainingen voor kinderen? Neem contact met ons op!