“Als je kinderen dit op jonge leeftijd bij brengt, hebben ze een gereedschapskist voor de rest van hun leven.”

Over de Relax Academie

De Relax Academie is opgezet door Lenneke van de Westelaken. Het is haar drijfveer om kinderen te leren leven vanuit innerlijke rust en een stevige basis. Met een gezonde dosis zelfcompassie (‘ik ben goed zoals ik ben’) kunnen kinderen bewuste keuzes maken in hoe ze omgaan met de prikkels die ze iedere dag te verwerken krijgen. Daarnaast is het haar persoonlijke missie om mindfulness binnen het onderwijs te introduceren en leerkrachten te coachen hoe zij rust en bewuste aandacht kunnen integreren in hun lesdag.

Kijken naar het kind staat bij Lenneke centraal. Met bijna 20 jaar ervaring als leerkracht in het basisonderwijs en als moeder van twee dochters, stelt Lenneke zich steeds opnieuw de vraag: wat heeft dit kind nu nodig? Vanuit die gedachte is ze in staat om ieder kind een veilige, vertrouwde en warme omgeving te bieden. Een plek waar ze zichzelf mogen zijn.

Lennekes verhaal

“Op mijn 33e kwam ik in aanraking met mindfulness. En meteen toen ik hier kennis mee maakte, dacht ik: had ik dit maar als kind geleerd! Als je kinderen dit op jonge leeftijd bijbrengt, hebben ze een gereedschapskist voor de rest van hun leven. Ik word blij als ik kinderen totaal zie ontspannen, als ik de rust over hun gezichtjes zie neerdalen. Het leven zit voor vrijwel iedereen vol met hobbels en ik vind het fijn als ik die spanning of onrust voor kinderen gedeeltelijk of helemaal kan wegnemen. Het is dan ook mijn doel om kinderen te leren vertrouwen, kracht en rust uit zichzelf te halen. Zodat ze iedere dag goed voor zichzelf kunnen zorgen.”